… obiskali smo Kraške Vile ;) / …Visiting Carsic Fairies ;)

… Obiskali smo Kraške Vile … v okolici Jame Vilenice ….
…. Jama, ki je nekoč močno burila domišljijo obiskovalcev, saj so domačini verjeli, da je dom dobrih vil in tako je Vilenica dobila svoje ime …. V belih meglicah, ki se dvigujejo iz vhoda v Vilenico so nekdaj domačini videvali ples belih žena. Živele so osamljene v svoji jami, a so vendarle spremljale življenje vasi v okolici svoje jame in si kdaj pa kdaj zaželele bližine človeka….” (Vir: http://www.vilenica.com/ )
Na travniku pred jamarskim domom je Marko Pogačnik, ki se ukvarja z geomantijo postavil kamne iz lipiškega kamnoloma, na katerih so vklesani kozmogrami ali kineziogrami. Ti predstavljajo povezanost človeka s podzemnim svetom. Mimo jame poteka tudi Zmajeva črta (pozitivna energijska črta). Pod površjem, v smeri postavljenih kamnov, naj bi tekla podzemna reka Reka.”…. (Vir: http://www.drustvo-vilenica.si/navdih.html)
***
…. Visiting Carsic Fairies … in surrounding of Cave Vilenica …
…. cave, which in bygone centuries triggered the imagination of visitors, is believed by locals to be the home of good fairies and this is how Vilenica got its name (“vile” is the Slovene word for fairies).

Sami Vilenica 16Sami
Titi Vilenica 16Titi
Shu Vilenica 16Shu
Chomi Vilenica 16Chomi
Vilenica feb16
Vilenica 2 feb16Vilenica 3 feb16

Comments are closed.